Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

Ποδήλατο και...ζωή..

Τι θέλω να πώ με αυτό???

Κάθε μέρα που περνάει.. δεν είναι όλες τόσο καλές, τόσο όμορφες και ευχάριστες.. Όλες τις μέρες όμως προσπαθούμε να προλάβουμε τόσα πράγματα.. Και είναι λογικό, είναι στη φύση του ανθρώπου να έχει κάποιες "υποχρεώσεις"..

Όμως, όπως είχα ακούσει και στη σιρά singles: "Δε γίνεται να θές να τα προλάβεις όλα.. δεν μπορείς, είναι αδύνατο.. κάπου σαν άνθρωπος θα κλατάρεις.. Και να το παράδειγμα.. Πάνω σένα ποδήλατο πόσα άτομα χωράνε? 2,3 το πολύ.."

"Όταν πάς να βάλεις πιο πολλά το ποδήλατο θα πέσει, θα ντελαπάρει.. Έτσι λοιπόν και με τις υποχρεώσεις του ανθρώπου.. Όταν έχεις αναλάβει τόσα πολλά, ταυτόχρονα ή θα κλατάρεις εσύ ή δεν θα μπορείς να είσαι καλός σε τίποτα από όλα αυτά.."

Έτσι λοιπόν, αναγκαζόμαστε να βάλουμε προτεραιότητες στη ζωή μας.. Αυτό όμως είναι το δύσκολο.. Όταν θές-προσπαθείς να τα προλάβεις όλα και ταυτόχρονα να είσαι το ίδιο καλός σε όλα.. Μάλλον τελικά δε γίνεται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον οχι στον ίδιο βαθμό..

Τι γίνεται όμως όταν φοβάσαι να πάρεις κάποιες αποφάσεις, διότι απλά σκέφτεσαι τα αποτελέσματα τους? Εκεί είναι το δύσκολο.. να ξεπεράσεις το φόβο σου.. Και καμιά φορά χρειάζεσαι ένα μικρό "σπρώξιμο".. τίποτα άλλο, και μετά παίρνεις μπροστά..

Έτσι και με μένα.. είμαι νομίζω στη φάση του.."σπρωξίματος".. Μετα δεν έχω καμία αμφιβολία οτι θα τα καταφέρω.. Είναι θέμα απόφασης λοιπόν, που δεν πρέπει να την αφήσω να αποφασίσει αυτή για μένα, μα εγώ..

11 σχόλια:

Sigmataf είπε...

Ποδήλατα οι σκέψεις, διχως φρένα κι αυτές.
Πηγαίνουνε πάντα, άκρηστην άκρη.

just..living!!! είπε...

Δίχως φρένα..Αυτό σωστό..και καμιά φορά "τρέχουνε"τόσο πολύ,που στο τέλος δεν μπορείς να καταλάβεις το τι σκέφτηκες..

χχχ

par...alogos είπε...

Όταν ήμουν μικρός ανεβαίναμε πάνω στο ποδήλατο πέντε-έξι άτομα. Όσο πιο πολλά μπορούσαμε. Πέφταμε, αλλά γελούσαμε. Ξαναδοκιμάζαμε.
Δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα ακόμα κι αν η πιθανότητα να "πέσεις" είναι μεγάλη. Στην ζωή έχεις χρόνο να δοκιμάσεις. Να γίνεις άνθρωπος που θα ζει με ένα πρόγραμμα ή να είσαι τελείως χύμα ή συνδυασμός αυτών.
Βέβαια όλα με ένα ρίσκο...

just..living!!! είπε...

Δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα(βλέπε άλλωσετε και τον τίτλο του blog spot)..και άς ρισκάρεις..ποτέ δεν ξέρεις..μπορεί να σου βγεί και σε καλύτερο..

Απλά όταν προσπαθείς ταυτόχρονα να ανταπεξέλθεις σε πολλά πράγματα, εκεί μπορεί και να "χάσεις" το παιχνίδι..Δηλαδή, μπορεί να προσπαθείς νε είσαι καλός σε πολλά, μα στο τέλος να μην τα καταφέρεις πουθενά..Για αυτό και λέω οτι εκεί πρέπει να βάλεις κάποιες προτεραιότητες στη ζωή σου,κάτι πιο πάνω από κάτι άλλο..και εδώ όμως ρισκάρεις..διότι μπορεί να μη δώσεις την ευκαιρία σε κάτι άλλο..

Τα λέω λίγο μπερδεμένα μα δυστυχώς είμαι σε τέτοια φάση, που προσπαθώ να βάλω προτεραιότητες, και να καταλάβω και γω το τι θέλω περισσότερο..!!!

χχχ

Tinsie είπε...

Σωστό αυτό για τις προτεραιότητες, και για τις αποφάσεις. Καλύτερα να πάρεις 1-2 αποφάσεις όχι τόσο σωστές, παρά να κωλυσιεργείς και να μην κάνεις τίποτα, επειδή φοβάσαι μήπως κάνεις κανένα λάθος.

cortlinux είπε...

είχα διαβάσει κάπου ένα αγγλικό ρητό που έλεγε το εξής:

you can do anything but not everything.

Το έχω βρει πολύ έξυπνο και νομίζω ότι ταιριάζει με το ποστ σου.

Όσο για το ποδήλατο και συγκεκριμένα το τραγούδι που αναφέρθηκε, είναι και τα δύο μου αγαπημένα.

Γεωργία είπε...

Δεν ήμουν ποτέ καλή στο "ένα πράγμα τη φορά".

Όσες φορές εστίασα την προσοχή μου σε ΕΝΑ, το πάτωσα...

I guess είναι θέμα ανθρώπου...

Μιας και το αποφάσισες πάντως να θέσεις προτεραιότητες, μην ξεχάσεις να βάλεις ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "2" την ηρεμία και τον χρόνο που εσύ χρειάζεσαι για τον εαυτό σου!

:)

Good luck!

just..living!!! είπε...

@ tinsie
Είναι πρόβλημα..το να πάρω μια απόφαση..θα κολλήσω πολύ..διότι θα κάτσω και θα σκεφτώ πολύ πρίν κάνω μια σημαντική κίνηση..
Μα καμιά φορά πρέπει να ρισκάρουμε,δε γίνεται να ξέρουμε για όλα το αποτέλεσμα..και ίσως αυτό είναι και το όμορφο..όλη η διαδικασία αυτή και οχι το αποτέλεσμα ώς πράξη..

@ cortlinux
Πολύ σωστό το ρητό και όντως κρύβει πολλές "αλήθειες"..και για να πώ την αλήθεια προτιμώ το anything..σου δίνει πιο πολλές "ελπίδες"..

Το τραγούδι είναι όντως πολύ καλό..!!!

just..living!!! είπε...

@ Γεωργία
Έχεις δίκιο,ίσως είναι θέμα ανθρώπου..και γω συνήθως πάω για πολλά μα στο τέλος δεν ξέρω άν τα καταφέρνω και τόσο καλά..

Τώρα όσον αφορά την ηρεμία και το χρόνο για εμένα,καμιά φορά το "παραβλέπω" μα τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν και κάνω το μπάμ..τώρα μπορώ αν πώ το έχω διορθώσει λίγο..

Πάντως όντως πολύ σημαντικά..για να υπάρχει ισορροπία παντού..

Tinsie είπε...

Σωστό αυτό για το ρίσκο. Δεν χρειάζεται να πάρεις μεγάλα ρίσκα, αλλά λίγα μικρά είναι απαραίτητα, αλλιώς "κολλάς" σε ασήμαντα σημεία.

just..living!!! είπε...

Καμιά φορά χρειάζεται να πάρεις και κάποιο πιο μεγάλο ρίσκο..και θα δείς που θα σε οδηγήσουν..αρκεί να το έχεις σκεφτεί λίγο πιο προσεχτικά..

Διότι πιστεύω και στην τύχη και μπορεί σε συνδυασμό με το ρίσκο να σε οδηγήσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα..