Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2007

"Ο παράδεισος δε φτάχτηκε για μας"...


"Μη, τ' αστέρια μη κοιτάς..μη, γι΄αγγέλους μη μιλάς..
Στις μεγάλες λεωφόρους που περνάς η αγάπη κάπου κρύβεται για μας.

Μες στα δύσκολα εσύ να μου γελάς, μες στα δύσκολα εσύ να με κρατάς, με τον πόνο εσύ να μ' αγαπάς, ο παράδεισος δεν φτιάχτηκε για μας..

Μη,στον ήλιο μη πετάς, μη,στο άπειρο μη πας
Μες στο κόσμο,στα βαγόνια του μετρό η αγάπη είναι εδώ που σ' αγαπώ..
Μες στα δύσκολα εσύ να μου γελάς, μες στα δύσκολα εσύ να με κρατάς, με τον πόνο εσύ να μ' αγαπάς, ο παράδεισος δε φτιάχτηκε για μας"..

Χατζηγιάννης- Ολυμπίου..

Αυτό το τραγουδάκι το άκουσα μόλις πρίν λίγο το πρωί.. μου άρεσε πολύ, διότι το βρήκα απόλυτα ρεαλιστικό..

.............................................................................................................

Χθές κάποιος μου είπε: Βγάλε την άρνηση από τη ζωή σου... Και λέω δηλαδή..???

Να μην χρησιμοποιείς τη λέξη "δεν".. Η άρνηση είναι από μόνη της αρνητική, σωστά??? Άρα δεν σε κάνει να σκέφτεσαι θετικά.. δηλαδή δεν θα λές δεν μπορώ, θα λές είναι δύσκολο..

Έχει χρησιμοποιηθεί και μια έρευνα η οποία βασιζόταν σε παχύσαρκους ανθρώπους... στη δίαιτα τους δεν ειπώθηκε ποτέ η έκφραση- δεν πρέπει να φάω, μα πρροσέχω, θα αδυνατίσω κλπ.. Ψυχολογικά βοήθησε πάρα πολύ και είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι σε άλλους που δεν χρησιμοποιήθηκε..

Οπότε No 1 λοιπόν βγάζουμε τη λέξη ΔΕΝ από τη ζωή μας.. για να δούμε..!!! :-)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

"Πακέτα προσφορών"... Ότι προλάβατε..

Μερικές φορές λοιπόν νιώθω... σαν πακέτο προσφοράς (σε καλαθάκι)..

Γιατί το λέω αυτό...??? Διότι δεν λέω, είναι όμορφο να δίνεις... να προσφέρεις, να βοηθάς, χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα.. Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν το βλέπεις πουθενά αλλού..??? ή πιο σωστά σχεδόν πουθενά???

Δε λέω να "περιμένεις" και από τους άλλους, διότι κανείς δεν έχει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σκέψεις με κανέναν.. Μα να δείς έστω και λίγη καλή θέληση..

Ε λοιπόν........ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ..!!!

..........................................................................................


Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2007

Θέλω να γράψω ένα γράμμα..

Όταν ήμουν μικρή έγραφα πολύ συχνά "γράμματα"..

Ήταν για μένα ένας πολύ εύκολος τρόπος έκφρασης, αφού δεν σε βλέπει ο "παραλήπτης".. Μπορείς να εκφραστείς πολύ πιο εύκολα..

Θυμάμαι όταν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους δικούς μου, τους άφηνα ένα "γράμμα" πάνω στο μαξιλάρι και τους έλεγα όλα όσα σκεφτομουν...

Νιώθω λοιπόν οτι θέλω να γράψω ένα γράμμα.. οχι για να ζητήσω συγγνώμη από κάπου, μα για να μπορώ να πώ όλα όσα δεν μπορώ με τα λόγια.. Μονάχα που αυτό το γράμμα δεν θα έχει παραλήπτη..

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Θέλω απλά να πάω κάπου να τα πιώ..

Δεν ξέρω γιατί, μα αυτές τις μέρες σε πολλά blogs βλέπω να γράφονται "απαισιόδοξα" πράγματα, μα ταυτόχρονα και πανέμορφες σκέψεις...

Ίσως να φταίνε λίγο πολύ όλα... δεν ξέρω... πολυ μπλέξιμο... debate σου λένε μετά... Δεν κοιτάνε να κάνουν κάτι πιο πρακτικό από τις κλασικές τους "κόντρες"..

Πολλές σκόρπιες σκέψεις.. τόσο που δεν ξέρω πως να τις γράψω.. ξέρω, δεν βγαίνει νόημα... μα έτσι ακριβώς είναι μέσα στο μυαλό μου.. σαν να γίνεται ένας πόλεμος, ένα "ξεκαθάρισμα" που δεν μου αρέσει...
.................................................................................


Ένα ξέρω.. σήμερα ήθελα απλά να κάτσω σπίτι.. τελικά αυτό ήθελα.. Αύριο όμως θέλω να πάω κάπου και να περάσω "τρελά".. τι εννοώ.. κάπου να πιω, οχι να μεθύσω.. απλά να νιώσω λίγο όπως παλιά.. δεν ξέρω... μου έλειψαν ξαφνικά πολλά... Πάτρα- Αθήνα... τα μαθήματα μπορώ να πω ναι, και αυτά..



Κάθε αρχή και δύσκολη.. έτσι είναι όντως... όμως επειδή πιστεύω οτι και αυτή η αρχή μπορεί να κρύβει όμορφες στιγμές, που αυτή τη στιγμή δεν είμαι στη θέση να σκεφτώ, για αυτό και χαμογελώ.. και άς είμαι "φοβισμένη" με όλα όσα γίνονται γύρω μου, μέσα μου...

:-)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2007

Αχαριστία VS Ρεαλιισμός..


Αλήθεια τι σημαίνει "αχαριστία"..???

Σίγουρα ο καθένας μας τη λαμβάνει διαφορετικά, με άλλα κριτήρια.. Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ άν τη λαμβάνω σωστά ή εντελώς λανθασμένα..

Νομίζω οτι μερικές φορές είμαι υπερβολική, ζητάω υπερβολικά πράγματα.. με αποτέλεσμα να κρίνω και να φέρομαι λάθος..

Άλλες παλι φορές νιώθω οτι έχω δίκιο και πως οι άλλοι είναι "αχάριστοι".. αυτό με μπερδεύει.. ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως εγώ "περιμένω" πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν να μου τα δώσουν.. Μήπως πάλι αυτά που ζητάω είναι τα απολύτως "αυτονόητα" και φυσιολογικά..

Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω.. αυτό που μπορώ χωρίς καμία αμφιβολία, είναι το να αισθάνομαι άσχημα όταν συμβαίνει αυτό..
Γκρ...

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2007

Χρώματα παντού..no 2..

Στη ζωή μας πρέπει κάθε μέρα να προσθέτουμε το χρώμα..

Το χρώμα μας δίνει ζωντάνια και κέφι,έτσι χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.. Μας δίνει όρεξη για προσπάθεια και ζωή...

Όμως τι είναι ακριβώς "χρώμα"..???Μπορεί για κάποιον να σημαίνει ακρβώς η κυριολεκτική του σημασία, πάνω σε ένα αντικείμενο, σε ένα ρούχο, σε κάτι που να σε ανανεώνει...

Για άλλον "χρώμα" μπορεί να σημαίνει μια νέα εμπειρία, κάτι νέο μέσα στην ημέρα το οποίο σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις ανανεωμένος...

Για άλλους πάλι χρώμα μπορεί να δίνουν οιάνθρωποι γύρω τους..

Η λέξη χρώμα σημαίνει κάτι σαν.. "ελπίδα" μέσα στην καθημερινότητα μας.. Όπως και να την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, από την κυριολεκτική μέχρι και την μεταφορική του σημασία...

..................................................................

Σκεφτείτε να φοράγαμε μόνο άσπρα ή μαύρα χρώματα, να βλέπαμε ταινίες μόνο ασπρόμαυρες, να μην υπήρχαν παράθυρα και να μην μπορούσαμε να διακρίνουμε τα χρώματα έξω, να είχαμε ακόμη ασπρόμαυρες φωτογραφίες..

Δε λέω, ωραίο το ασπρόμαυρο και εκφραστικό, μα τα "χρώματα" δίνουν.. ζωντάνια στην καθημερινότητα μας.. Όπως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας...